LOADING

Type to search

Příprava peletek do krmítka

Návody

Příprava peletek do krmítka

admin
Share

V tomto článku bych se s vámi rád podělil a způsob, který se mi velmi osvědčil při přípravě peletek do krmítka – ať už klasického nebo method.

Jako návnada se mi namísto krmení a různých směsí velmi dobře osvědčují malé halibut peletky – především díky své masové bázi a chuti. Pelety jsou připravené tak, aby v krmítku (nebo method krmítku) splnily svůj účel na jedničku a vytvořily místo, které ryba nemůže při svém krmení vynechat… V následujících krocích vám ukáži, jak si pelety do krmítka připravuji já a co mi funguje.

Nejčastějšími velikostmi jsou peletky o průměrech 3 mm a 4 mm – určené například na výkrm pstruhů.

Pelety nasypeme do uzavíratelné misky (doporučuji nechat si rezervu protože po zalití vodou získají poměrně výrazně na objemu).

Jak již bylo naznačeno výše, zalijeme peletky vodou, zhruba do úrovně jejich povrchu, tak aby byly všechny peletky ponořené. Pokud některé chvilku plavou pomozte jim ke dnu prstem, ale pokud to neuděláte, nic se neděje za chvilku se potopí samy a na výsledek to nemá vliv. Vodu používám teplou, lépe se uvolní oleje, které se posléze do peletek zase vsáknou.

Důležitá je fáze odlití vody. Snadná pomůcka – peletky o rozměru 3 mm nechávám namočené 3 – 4 minuty, u ostatních průměrů pomůcka platí úplně stejně, tzn. 4 mm peletky namáčím 4 minuty, 5 mm peletky 5 minut atp… Následně vodu sliji, aby v misce žádná nezůstala a misku uzavřu víčkem. Během chvíle peletky nasají zbylou vlhkost a zvětší svůj objem.

Nyní jsou peletky spíše pružné (gumové) namísto původní tvrdé konzistence, a dají se zátkovat do košíku nebo mačkat do method feederového krmítka.

Různé druhy peletek v různých cenových hladinách najdete zde

Budu rád, když mi do komentářů sdělíte své recepty – případně tipy jak peletky využíváte vy. Užijte si víkend, ať už klasický, nebo ti šťastnější z vás i prodloužený. Petrův zdar!



Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *